Sponsland

Curatoren
Yttje Feddes en Peter Veenstra zijn de curatoren van de ontwerpmanifestatie. Zij hebben veel ervaring in het werkveld en hebben de ontwerpbureaus in deze manifestatie begeleid.
Yttje Feddes
Yttje Feddes

Yttje Feddes is landschapsarchitect en medeoprichter van bureau Feddes/Olthof landschapsarchitecten. Tussen 2008 en 2012 was zij de Rijksadviseur van het Landschap. Naast haar werk als landschapsarchitect is Yttje Feddes gastdocent aan de Academie van Bouwkunst Amsterdam, lid van de Commissie voor Milieueffectrapportage en lid van diverse Kwaliteitsteams, adviesraden en jury’s. In 2020 ontving zij de Bijhouwerprijs voor haar bijdrage aan het vakgebied van de landschapsarchitectuur.
Peter Veenstra
Peter Veenstra

Peter Veenstra is landschapsarchitect en medeoprichter van LOLA landschapsarchitecten uit Rotterdam. LOLA staat voor Lost Landscapes en verwijst naar de fascinatie voor de randen van het stedelijk gebied. Het bureau is zich steeds meer bezig gaan houden met de opgaven in grote steden en voor grote opdrachtgevers. Illustratief zijn de ontwerpen voor de Adidas Headquarters Campus in het Duitse Herzogenaurach en Shenzhen Bay Park in China. Met zelf geïnitieerde studies en ontwerpend onderzoek blijft Peter werken aan onderwerpen die meer aandacht verdienen in de wereld van de (landschaps)architectuur. Peter was adviseur ruimtelijke kwaliteit voor de Regio Groningen-Assen en ontwikkelde voor de binnenstad van Groningen een inrichtingsleidraad voor de openbare ruimte. Samen met zijn bureau won hij de Rotterdam Maaskantprijs voor Jonge Architecten en de TOPOS Landscape Award.